måndag 12 november 2012

Tillred kyckling och fläskkött ordentligt!!!

Nu har den Mördarsalmonella Maja fick av kyckling fått ett känt ansikte! Ni som såg Miss Li i Så Mycket Bättre på TV4 vet nu vad det handlar om. Det är den absolut största anledningen till varför man ska vara väldigt noga med att kyckling och fläskkött är genomstekt, att man är noga med särskild skärbräda till kycklingen, att knivar  etc diskas ordentligt och att händerna tvättas noga!!! På så sätt undviker man att få i sig bakterier av den råa kycklingen/fläskköttet. Det kom tyvärr inte fram nog starkt i programmet att Miss Lis sjukdom började med just salmonella, utan det nämndes bara kort. Jag vet dock läkare som anser att det borde finnas varningstext på kyckling och fläskkött eftersom de sett alldeles för många som blivit dödligt sjuka av Mördarsalmonellan.
bild från Aftonbladets artikel om programmet
Maja hade tur så att salmonellan inte gick på lederna, som den gjort på Miss Li, men hon har haft nedsatt immunförsvar, körtelfeber och alla organ var helt utslagna i tre månader efter infektionen. Hon har sedan varit allmänt medtagen, gått upp en hel del i vikt och haft febertoppar titt som tätt under de dryga tre år som nu gått sedan hon drabbades.

Du kan se programmet här i ytterligare fem dagar. Du kan läsa mer om hur Miss Li drabbades härhär och här.

Varning för dåligt tillredd kyckling och fläskkött alltså!

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

1 kommentar:

Anonym sa...

thanks for sharing.