söndag 6 september 2015

Undebar (Glutenfri) Rödbetskaka

En fantastiskt god rödbetskaka, som jag gjorde idag helt naturligt glutenfri
Fantastisk rödbetskaka
Sätt ugnen på 200° och smörj en form med
Rapsolja
Vispa 
2 ägg 
3 dl råsocker 
pösigt och tillsätt 
1,25 dl rapsolja
Pösigt vispat ägg socker och olja
Skala och riv
250 gram färska rödbetor
Blanda så
2 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver 
1 tsk nymalen kardemumma  
1 msk mald kanel
i en egen bunke. Rör så ihop det med ägg- och rödbetssmeten.
Häll i formen och grädda i 175°  i ca 50 minuter, tills kakan släppt kanterna. Ta ut och låt svalna.   Vispa
2 dl grädde
fast. Vispa
200 g färskost 
1½  dl florsocker  
2 tsk vaniljsocker
krämigt i en egen skål. Vispa så snabbt ihop med grädden. Bred glasyren över den svalnade kakan.
Garnera med 
citronmeliss.  
Avnjut!

Inga kommentarer: