onsdag 21 oktober 2015

Frisk Lemoncurd lagad i mikron

När jag var barn fick jag ett recept av lemon curd av min farbrors fru, som jag gjorde mycket av, fast det var rätt komplicerat med vattenbad och allt. Jag har nämligen alltid älskat den sura smaken av citron och det gick både bra att ha på bröd och i t ex bakverk som cheesecake, rulltårtor och annat.
Nu var det länge sedan jag gjorde det, just pga vattenbadet (fast det egentligen bara handlar om att ställa en skål över sjudande vatten) och allt, men så hittade jag recept på hur det kan göras i mikron istället och då går det riktigt snabbt.
Till Lemoncurd i mikron behöver man
2 ekologiska citroner (tog själv 2½ eftersom de är så små och jag älskar syrligt)
Tvätta väl, torka dem och riv skalet samt pressa ur saften.
Vispa ihop
2 ägg
citronskalet och saften
2 hg socker


Lägg
100 g smör
i en skål och smält det på 350 W under ca 2 minuter
Rör ned det smälta smöret i ägg- och citronsmeten
Kör blandningen i mikron på 500 W under 30 sekunder
Ta ut lemoncurden och rör om och fortsätt  i mikron på 500 W under 30 sekunder till och upprepa så under 3 - 4 minuter, tills du ser att det tjocknat
Rör så kraftigt medan det svalnar. Häll genast upp på steriliserade burkar och låt svalna i tumstemperatur innan du sätter det i kylskåpet. Fantastiskt gott!

Inga kommentarer: