söndag 10 september 2017

Hemgjord gnocchi (potatispasta)

Gnocchi är hemgjord pasta sv potatis som är perfekt, snabb och god att göra av t ex överbliven kokt potatis (rester!). Den kan serveras med tomatsås, pesto och en massa olika tillbehör. Jag gjorde denna gång med färska tomater och spenat men det funkar utmärkt att variera.

4 port
Pressa 
600 g kokt potatis 
i en bunke. Blanda potatisen med
3 ägg 
3 dl västerbottensost 
Rör ner 
3 dl vetemjöl 
lite i taget till dess att degen inte klibbar. Smaksätt med
1 krm cayennepeppar  
Forma långa rullar (ca 1 cm i diameter) av degen. Skär ner rullarna i 0,5 cm stora bitar. Platta till 
varje degbit med en gaffel.  Lägg gnocchin i uppkokat vatten smaksatt med 
Salt
timjan 
olivolja 
Sjud dem försiktigt i vattnet till dess att de flyter upp till ytan, det tar ca 5-6 minuter. 
Tag upp dem med en hålslev och låt gnocchin rinna av på en fuktig handduk.  


Skiva 
3 schalottenlökar 
Fräs den i en panna. Klyfta
4 tomater 
Vänd ner
Skivad spenat
i pannan ihop med och gnocchin och låt det fräsa i en liten stund. Blanda i tomaterna och salta och peppra. Häll över blandningen i en vid skål
salt och peppar
och hyvla
parmesanost 
över. Avnjut direkt

Inga kommentarer: