tisdag 24 oktober 2017

Rödbetor med chèvre, valnötter och honung

Riktigt gott av höstskörden är 
Röd- (och polka)betor med chèvre, valnötter och honung
MalinMatilda Allbergs foto.
Grovhacka
1 dl valnötter
och skölj och ansa
8 st små rödbetor
 Koka rödbetorna i ca 20-25 min. Testa att sätta i en gaffel, om den släpper är den klar. Skrapa försiktigt av skalen på rödbetorna under kallt rinnande vatten. Dela varje beta i 2-4 delar beroende på storlek. Placera de delade betorna i portioner i en ugnsfast form och smula en skiva av
4  skivor chévre
över varje portion.
Placera de hackade valnötterna för sig i formen så att de rostas. Gratinera i 250 grader tills osten ser krämig ut och nötterna börjar få färg ca 3-5 min. Lägg upp på portionsfat och strö över valnötter, ringla 
Acasiahonung
över och toppa med
1 tsk flingsalt
4 st kvistar färsk rosmarin

Inga kommentarer: