tisdag 24 oktober 2017

Rödbetor med chèvre, valnötter och honung

Riktigt gott av höstskörden är
Röd- (och polka)betor med chèvre, valnötter och honung     
Grovhacka   
1 dl valnötter   
och skölj och ansa   
8 röd- (eller polka)betor   
Koka betorna i ca 20-25 min. Testa att sätta i en gaffel, om den släpper är den klar. Skrapa försiktigt av skalen på rödbetorna under kallt rinnande vatten. Dela varje beta i 2-4 delar beroende på storlek. Placera de delade betorna i portioner i en ugnsfast form och smula en skiva av 
4  skivor chévre-ost   
över varje portion.  Placera de hackade valnötterna för sig i formen så att de rostas. Gratinera i 250 grader tills osten ser krämig ut och nötterna börjar få färg ca 3-5 min. Lägg upp på portionsfat och strö över valnötter, ringla   
Acasiahonung    
över och toppa med   
1 tsk flingsalt    
4 kvistar färsk rosmarin

Inga kommentarer: