torsdag 23 november 2017

Spenatplättar som Örtagårdens (glutenfria)

 Riktigt goda spenatplättar som de som serverades på Örtagården   gör du 4 port av så här:
 Häll
 1 dl mandelmjöl
 1/4 dl fiberhusk 
 1 dl grahamsmjöl
 3/4 dl sojamjöl 
 1 krm malen kryddpeppar 
 1 msk vaniljsocker 
 1 msk malen kanel
 1 tsk salt 
 i en bunke. Vispa ner 
 5 dl mjölk 
 till en slät smet. Smält
 2 msk smör 
 i en kastrull och tillsätt. 
 200 g spenat
 tina under lock på svag värme. Rör sedan ner den i smeten. Stek plättar (eller pannkakor) i 
 Smält smör
 i en plättlagg eller järnpanna och häll i smeten för att steka plättar eller pannkakor tills de fått fin   
 färg. 

Servera med
Vispad grädde
Rårivna morötter
Lingonsylt

Inga kommentarer: