måndag 5 mars 2018

Autoimmun Kyckling a la casita

Gott, snabbt och bra för dig!

Kyckling a la casita 4 personer
Värm ugnen till 225°. Gnid in
4 kycklingfiléer
med
1 krm salt  
1 msk torkad oregano  
Nymald svartpeppar
gurkmeja enl smak
och skär dem i bitar, 3x 3 cm. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form. Blanda samman
2 dl rött vin  
½ dl tamari-soja  
2 ½ dl kycklingbenbuljong 
1 msk riven färsk ingefära
Häll blandningen över kycklingen i formen. Ställ in i ugnen ca 15 minuter och grädda i 200°. Kontrollera att de tjockaste bitarna är genomsteka och har en innertemperatur på minst 70°. Tillaga annars ytterligare en stund.  Servera med t ex blomkål- och broccoli-couscous   Tips Rätten går också bra att göra med kycklingdelar med ben. Då tar det ca 40 minuter i ugnen.

Inga kommentarer: